sākums

2012. gada 5. februāris

maizītes

Pirmo reizi mēģināju cept cepeškrāsnī maizītes  - izdevās ļoti gardas, siltas sēklu maizītes ar kraukšķīgu garoziņu! Vēl pie tam vienkārši un lēti.


Iedvesmojos no Peces receptes Sieviesu klubā.

8 bulciņām vai 1 kukulītim nepieciešams:

450 g miltu;
1 paciņa sausā rauga (14 g);
2 saujas četru graudu pārslu;
pāris ēdamkarotes auzu pārslu;
sauja nolobītu saulespuķu sēkliņu;
1 tējkarote sāls;
1 tējkarote cukura;
3 ēdamkarotes skāba krējuma (man krējums bija pavisam maz, bet tik un tā sanāca gardi);
375 ml silta ūdens.

Ar piedevām var variēt, likt kādas garšvieliņas, riekstus, rozīnes.

Sajaucam miltus, raugu, pārslas, sēkliņas, sāli, cukuru. Pievieno ūdeni un krējumu. Mīklu mīca ar mikseri, kombainu vai ar rokām. Mīklas bļodu apklāj ar tīru dvielīti un noliek siltumā uz kādām 20-30 minūtēm uzbriest.
Cepešpannā ieklāj cepampapīru (drošības pēc nedaudz pakaisīju arī miltus, jo pēdēja laikā viss mēdza pielipt pie papīra). Rokas apvarta miltos, lai mīkla nelīp pie pirkstiem un veido apaļas bulciņas, kuras liek uz plāts.
Liek iekšā aukstā cepeškrāsnī un slēdz iekšā uz 200 grādiem. Cep ap 40-45 min. Kad maizītes kļūst zeltainas, var pārbaudīt ar nazīti, vai viducis arī izcepies.









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru